Screenshot: SANA

Ljekari specijalisti Opšte bolnice u Novom Pazaru, potpisnici peticije za smjenu rukovodstva te zdravstvene ustanove, pozvali su danas vršioca dužnosti direktora i upravnika Bolnice Meha Mahmutovića i Alana Kurpejovića na odgovornost i da “pokažu malo dostojanstva i sami napuste fotelje”, javlja radio Sto plus.

Ljekari su u otvorenom pismu istakli da Mahmutović i njegovi saradnici “optužuju sve za haos u Bolnici, pokušavajući da sakriju svoju odgovornost” i ocijenili da oni na nedavno održanoj konferenciji za medije nisu odgovorili na ključna pitanja “pokušavajući da skrenu sa teme iznoseći neistine”.

“Mahmutoviću, napravite razliku između ja i mi. Kada se govori o zaslugama, vi govorite ja, a kada se govori o odgovornosti, govorite mi. Niste vi pravili Dijagnostički centar, niti ginekolško odjeljenje. Za ove kapitalne investicije zaslužni su građani, donatori i političari koji su nas predstavljali u Vladi i Ministarstvu zdravlja, na čemu smo im zahvalni”, naveli su doktori.

Oni su poručili da Mahmutović ne zna kako da odgovori na to što je govorio da je “sve bilo u redu, a nije”, zašto je prećutkivao “onolike transporte pacijenata” ili zašto je prenosio neistinite informacije ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i premijerki Ani Brnabić o situaciji u Bolnici.

“Oni su, pretpostavljamo, podatke dobili od vas, te su pred ogorčenim i napaćenim našim sugrađanima izgovorili cifru od 8-9 preminulih, vjerujući vam da govorite istinu, a sada kažete da ih je bilo blizu 40 koji su samo u bolnici preminuli do dana kada ste otišli na bolovanje”, naveli su ljekari.

Foto: radiostoplus.com

Specijalisti, njih 37, smatraju da je rukovodstvo na konferenciji za novinare zloupotrebilo imena mladih lekara koji su primljeni na konkursima Ministarstva zdravlja za najbolje diplomce na koje, kako su naveli, Mahmutović nije imao uticaj.

Oni su istakli da eminentne profesore koji su dolazili u Opštu bolnicu da pomognu nisu nazvali tezgarošima, već rukovodstvo te zdravstvene bolnice jer su “birali lično pacijente po samo njima znanim kriterijumima” brinući samo o njihovoj samopromociji, a ne onih koji su trebali da se edukuju.

Ljekari su naveli da “pokušaji da ih zavade i uplaše neće uspeti, a da pritiscima i pretnjama samo jačaju njihovu upornost da se sazna istina”, naglašavajući da će rukovodioci biti odgovorni ukoliko im, zbog onoga što javno govore, nešto bude falilo.

Specijalisti su opet pozvali Lončara, Brnabić i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da “spasu Bolnicu i ne dozvole da budu izigrani predstavljanjem lažne slike kao prave od onih koji nisu sposobni da rukovode ustanovom od najvećeg značaja u regionu”.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here