Foto: Tanjug

Dio ljekara specijalista novopazarske bolnice ponovilo je danas zahtjev predsjedniku, premijerki i ministru zdravlja Srbije kojim traže smjenu rukovodstva, na čelu sa direktorom Mehom Mahmutovićem.

Oni su u pismu najvišim državnim funkcionerima ukazali da je prethodni pisani apel njih 37, od ukupno stotinak specijalista te ustanove, ostao bez odgovora, zbog čega sada traže sastanak sa ministrom Lončarom, premijerkom Brnabić ili predsjednikom Vučićem u Beogradu, prenosi radio Sto plus.

“Sumnjamo da do Vas ne dolaze prave informacije…Nakon što smo očevici svih propusta koje je rukovodstvo bolnice napravilo, voljeli bi da u živom razgovoru, pogledamo Vas u oči i kažemo istinu“, navodi se u pismu dostavljenom i medijima.

Foto: radiostoplus.com

Ljekari su ocijenili da izostanak bilo kakvog odgovora ukazuje da se njihova “odmjerenost i umjerenost“ sa druge strane tretiraju kao slabost.

“Ukoliko u narednom periodu ne dobijemo nikakav odgovor, bojimo se da ćemo biti prinuđeni na radikalnije mjere kako bi nas neko čuo i saslušao“, navodi se u pismu.

Izvor: Radiostoplus.com

Oni su ponovili predlog da se formira komisija koja bi ispitala sve navode o lošem rukovođenja bolnicom, propusta koji su doveli do totalnog kolapsa bolnice tokom epidemije covid-19 i najveće smrtnosti po glavi stanovnika u Evropi.

„Do tada, saglasni smo i sa prinudnom upravom, koja će sigurno bolje voditi bolnicu i pomoći nam da stanemo na zdrave noge“, navode lekari koji traže smenu rukovodstva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here