Odbornici Skupštine Novog Pazara raspravljaće o odluci o formiranju komunalne milicije, planovima i programima javnih ustanova za ovu godinu i izabrati novog člana Gradskog veća.
Prema dostavaljenom radnom materijalu Skupštine, komunalna milicija biće organizaciona jedinica u sklopu lokalne samouprave i brinuće o komunalnom redu u gradu. Prema pisanju portala konkurs za prijem 15 milacajaca i jednog načelnika će biti raspisan po usvajanju odluke i nakon toga oni biti upućeni na obuku.
Direktori svih javnih ustanova će odbornicima lokalnog parlamenta predstaviti planove i programe rada za 2021. godinu. Na dnevnom redu su i kadrovske promene u nadzornom i upravnom odboru Centra za socijalni rad.
Na dnevnom redu je i predlog odluke o prodaji 115 kvadrata parcele 910/2, u vlasništvu grada, kompaniji Dunav osiguranje za 171.350 evra.
Skupštini je predloženo i da razreši dosadašnjeg člana Gradskog veća Enesa Buhića te funkcije jer je izabran za državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Odbornici će birati i novog člana Gradskog veća, ali u dnevnom redu nije navedeno ko je kandidat za tu poziciju. Pred odbornicima je preko 50 tačaka dnevnog reda, a sednica Skupštine grada počela je u 10h.
S. R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here