Gospodo i gospođe/ice Sjeničaci,

Opšte je poznato da se nalazimo u teškoj situaciji izazvanoj virusom COVID-19. Zaboravili su nas oni čija smo imena skandirali na predizbornim skupovima, pomogli oni koje su ovi prvi rasterali po bijelom svijetu kako bi obezbedili egzistenciju sebi i svojim porodicama. Oni su nam odrzali lekciju o humanosti, vratili veru u ljude, pokazali nam da Sjenica i njen narod imaju dušu.
Hvala im!

Sjenica je prosla kroz mnoga stradanja, ali je prezivela zahvaljujući toj svojoj “duši”.

Razlog zbog kojeg vam se obraćam je upravo ta vera u dobre ljude koje ova naša mala čaršija ima, gde god oni bili.

Pošto u našem domu zdravlja očigledno fali lekara, fali specijalista, predlažem da ne dozvolimo da bilo ko od njih bude na birou ili pak ide po bijelom svijetu kako bi liječio neke nepoznate ljude. A nas da liječe opet neki stranci koji nas ostavljaju na cedilu kada je najteže.

Predlažem da se pokrene inicijativa za zapošljavanje (stalni radni odnos) ovakvih ljudi, da se nekima da specijalizacija, ako treba i plati o našem trošku. O ovome više ne treba da donosi odluku Užice ili Beograd, ovo je pitanje egzistencije svih nas. Za ovo treba da se angažujemo svi, počev od predsednika opštine, direktora doma zdravlja, opštinskih organa, stranačkih lidera, predstavnika u vladi, uticajnih ljudi…apsolutno svi!

Ovom prilikom ću vam predstaviti jednog ovakvog čoveka, pa procenite sami da li Sjenica treba ovakve ljude.

Edin Gašanin

Diplomirao na medicinskom fakultetu u Nišu 2011. godine sa prosecnom ocenom 8,48.
Završio obavezan staž u domu zdravlja u Sjenici, volontirao na internom odeljenju, pedijatriji, opštoj medicini.
U decembru 2012. položen stručni ispit u Beogradu. Volontirao 4 meseca u Zavodu za hitnu medicinsku pomoc u Nišu. Od juna 2013. godine volontira u Novom Pazaru na odeljenju hirurgije za potrebe dečije, opšte hirurgije i urologije .
2015. mu prekidaju volonterski ugovor .
2016. od avgusta volontira na odeljenju opšte prakse u Domu Zdravlja u Bihaću , za to vreme polože stručni ispit u Banjaluci.
Novembra 2018. god. počinje novo volontiranje na Palijativnom i Plućnom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar sve do novembra 2019. kada mi je odobrena specijalizacija iz Opšte hirurgije. Od tada je na odeljenju Hirurgije.
Ne zaboravite da je ovo sve bilo volonterski i bez ikakve naknade.
Kada je počelo zapošljavanje u vezi novonastale epidemioloske situacije rečeno mu je da je nepotreban i da ide negde drugo da obavlja specijalistički volonterski staž.
U međuvremenu, otac neuropsihijatar, Hivzo Gasanin, zbog preteranog stresa najviše u vezi njegovog nezapošljavanja, koje traje skoro 10 godina, doživljava Šlog .
Po pogoršanju epidemiološke situacije, kada su se masovno trazili lekari takođe je predao dokumenta za zapošljenje , i do sada nije dobio odgovor.

Da napomenem da je on dijete dva vrsna doktora, stručnjaka, dva zaslužna gradjanina Sjenice, dr. Hivza Gašanina, neuropsihijatra u penziji i dr. Isma Gašanin, specijalista pneumoftiziologije.
Oni su dali svoj radni vijek za Sjenicu, mislim da je vrijeme da im se Sjenica oduži!

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here