Foto: rtcg.me

U Rožajama je epidemiološka situacija i dalje složena. Opštinski tim za zaštitu i spašavanje prati sprovođenje mjera koje je Nacionalno koordinaciono tijelo usvojilo za tu opštinu i djeluje u pravcu suzbijanja daljeg širenja zaraze. Prema informacijama TVCG iz Doma zdravlja, u Rožajama je od pojave prvog slučaja zaraze testirano blizu 800 osoba.

Kada je riječ o pružanju pomoći građanima, poručuju da su u fokusu pojedinci i domaćinstva kojima su izrečene mjere samoizolacije.

I nakon proglašenja epidemije i pooštravanja privremenih mjera zaštite u Rožajama se i dalje bilježi porast broja novoinficiranih virusom korona.

Svi nosioci aktivnosti koji djeluju u okviru Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje nastoje da budu na usluzi građanima posebno onima koji su u samoizolaciji.

“Borimo se da prevaziđemo ovaj zdravstveni problem i da odgovorimo na zahtjeve građana.Opština u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta svakodnevno vodi brigu o ugroženim kategorijama stanovništva. Obilaze domaćinstva, pretežno ona koja su u samoizolaciji kako bi im dostavili namirnice. Dakle, na usluzi smo svakom građaninu kojem je potrebna pomoć u ovim danima”, kazao je za TVCG predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović.

Komunalna policija uključila je sve svoje kapacitete kako bi pratila odnos građana prema mjerama NKT-a. Iz tog sektora poručuju da su zadovoljni saradnjom sa Husovićem, ali i pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti i drugim institucijama sa kojima zajednički djeluju u pravcu suzbijanja daljeg širenja zaraze.

“Formiran je punktni reon u samom centru grada, gdje je pojačana koncetracija građana. Redovno kontrolišemo da li se mjere NKT-a poštuju, najprije da li građani Rožaja nose maske i održavaju propisanu distancu”, kaže načelnik Komunalne policije Rožaje Mensur Kalender.

“Pored toga, redovno vršimo kontrolu u drugim djelovima opštine, posebno na mjestima na kojima se ljudi inače više okupljaju u grupama, kao što su sportski rekreativni tereni, okolina bolnice i druge lokacije, na kojima je povećan rizik od kršenja mjera”, dodao je on.

Prema informacijama iz Doma zdravlja u Rožajama je od pojave prvog slučaja zaraze testirano blizu 800 osoba.

Ta zdravstvena ustanova snabdjevena je neophodnom opremom, a ljekari i medicinsko osoblje i dalje će, kako poručuju, danonoćno biti angažvani u skladu sa zahtjevima novonastalih okolnosti.

Izvor: TVCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here