Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć na RTS-u novi niz mera pomoći privredi pogođenoj pandemijom kovida-19. Evo ko može da dobije novac od države i koliko.

Vučić: Daćemo u naredna dva meseca, jul i avgust, za hrabre preduzetnike, mikropreduzeća, mala preduzeća, srednja preduzeća, po 60 odsto minimalca za sve njihove radnike.

Ne zato što nisu radili. Radili su! Hoćemo dodatno finansijski da pomognemo. Od frizera, obućara, do ljudi koji imaju svoje privatne kompanije za proizvodnju nameštaja. To je najšira mera, fantastična mera, velika mera!

Odlaganje plaćanja poreza i doprinosa

Vučić: Posebno ćemo da finansiramo za novozapošljavanje srednjoškolca jednog, 9 meseci mi plaćamo 20.000 dinara. Za zapošljavanje jednog srednjoškolca za prvu platu. A za zapošljavanje fakultetski obrazovanog ili sa višom školom 24.000 dinara.

Moratorijum na otplatu kredita

Vučić: Razgovaraću sa Jorgovankom (Tabaković, guvernerkom NBS) i ona će izaći u naredna dva dana sa dodatnom merom moratorijuma na plaćanje kredita kako za pojedince, tako i za preduzeća. Barem na još dva meseca.

Izvor: Blic

Foto: Dragan Kujundžić/Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here