Foto: Uprava policijeŠef granične policije Crne Gore Vasko Aković podnio je ostavku na ovu funkciju zbog toga što je, prilikom današnjeg potpisivanja Temeljnog ugovora, patrijarh Porfirije u Crnu Goru ušao bez kontrole i evidencije.
Kako piše crnogorski CdM, ovu informaciju komentirao je i predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora Miodrag Vlahović koji je izrazio poštovanje prema Akoviću zbog te odluke.
“Regionalni šef granične policije Vasko Aković podnio je danas ostavku na to mjesto zbog toga što je patrijarh Crkve Srbije Porfirije Perić sa kompletnom delegacijom ušao i izašao iz Crne Gore bez ikakve kontrole i evidencije. Veliko poštovanje za ovog čovjeka”, naveo je Vlahović na Twitteru.
“Regionalni šef granične policije Vasko Aković podnio je danas ostavku na to mjesto zbog toga što je patrijarh Crkve Srbije Porfirije Perić sa kompletnom delegacijom ušao i izašao iz Crne Gore bez ikakve kontrole i evidencije.”🇲🇪 Veliko poštovanje za ovog čovjeka! @MupCg @VladaCG— Miodrag Vlahovic🇲🇪 (@Mico_Vlahovic) August 3, 2022
Da je Aković podnio ostavku objavila je i njegova sestra na društvenim mrežama.
“Moj brat Vasko Aković danas je podnio ostavku jer su mu njegove kolege kojima je bio šef radile iza leđa i organizovale nelegalan ulazak patrijarha u Crnu Goru bez zvanične procedure. Crna Gora većinski ostaje poltronska, jadna, prodana kao i 100 godina unazad”, rekla je Marina Aković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here