SDP najoštrije osuđuje primitivne napade na građane Pljevalja bošnjačke nacionalnosti i izlive mržnje upućene prema ljudima samo zato što su druge vjere i nacije, saopćeno je iz te partije.

“Napadi na Emir Pilava iz Pljevalja nijesu prvi ovakve vrste već su lokalni ostrašćeni nacional-šovinisti to činili i ranije o čemu su mediji već izvještavali.

Sve podsjeća na atmosferu iz 90-ih godina kada su na tapetu bili manjinski narodi i “sto posto Crnogorci” a svijest koja je tada proganjala i koja to danas čini nažalost ostala je nepromjenjena, sada zaogrnuta konceptom navodnih demokratskih promjena.

Rezultati izbora su imali svoj iskaz i tokom jučerašnjeg dana u Podgorici manifestacijom širokog repertoara anticrnogorskog i antigrađanskog ponašanja, pa su se mnogi građani s pravom pitali u kojoj državi žive”, piše u saopštenju.

Promjena vlasti na izborima i slavljenje izborne pobjede su, kako navode, sasvim normalna stvar i svaka država koja želi biti demokratska, prema njihovim riječima, to mora imati u svom iskustvu.

“S druge strane, građanska Crna Gora mora jasno osuditi i spriječiti nacional-šovinistička divljanja koja su izraz destruktivne i poražene politike koja se danas želi prikazati kao demorkatska alternativa”, piše u saopćenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here