Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić izabran je danas za jednog od potpredsj⁰ednika Skupštine Srbije glasovima 224 poslanika, dok je jedan bio uzdržan.

Pored njega, novi potpredsjednici republičkog parlamenta su i Elvira Kovač (Savez vojvođanskih Mađara), Vladimir Orlić (Srpska napredna stranka), Stefan Krkobabić (Partija ujedinjenih penzionera Srbije), Radovan Tvrdišić (SPAS) i Marija Jevđić (JS).

Za izbor Zukorlića glasali su i članovi Sandžačke demokratske partije (SDP) Muamer Bačevac i Samira Ćosović, dok su poslanici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović, Selma Kučević i Mirsad Hodžić bili odsutni prilikom javnog izjašnjavanja.

Zukorlić je rođen u Orlju kraj Tutina 1970. godine. Završio je Medresu “Gazi Husrev-beg” u Sarajevu, a potom Islamski fakultet u Alžiru i postdiplomske studije u Libanu.

Bio je glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji i predsednik Mešihata, a tu versku poziciju je prvo zamrznuo, a potom i napustio, 2016. godine kada se politički aktivirao.

Od kraja 2017. godine je na čelu Stranke pravde i pomirenja.

N. Kočović


Broj pregleda:
257
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here