BEOGRAD – Savez za Srbiju (SzS) smatra da ponavljanje glasanja na 234 biračka mesta, na kojima je upisano 250.000 ljudi, pokazuje nameru režima za novim političkim inženjeringom.

Kako je reč o oko tri odsto biračkih mesta na kojima je, po stavu RIK-a, bilo nepravilnosti, SZS navodi u današnjem saopštemju da je potrebno poništiti te lažne izbore i ocenjuje da postoji namera da se “u nelegalni saziv Narodne skupštine uguraju razne prorežimske Metle i POKS-ovi”.

“O ozbiljnim manipulacijama na izborima, na kojima je režim praktično sam učestovao, govori činjenica da na sajtu RIK-a nisu objavljeni svi zapisnici sa glasačkih mesta, već samo 4.840 od ukupno 8.433. biračka mesta”, piše SzS.

Takodje, kako navode, RIK nije dozvolio čak ni svojim članovima uvid u sadržaj džakova sa izbornim materijalom na tim biračkim mestima.

“Rešenje za sve ovo je poništavanje izbora i pripremanje novih slobodnih izbora, uz nadzor medjunarodnih organizacija, prvenstveno OEBS-a i Evropske unije”, navedeno je u saopštenju.

Beta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here