Screenshot: YouTube RTV Novi Pazar

Ljekari iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Kliničkog centra Tuzla i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u petak 10. jula stigli su u Novi Pazar, kako bi dali svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa u Sandžaku.

U ekipi je i ljekar specijalista anesteziolog iz KCUS-a prim. dr. Ilijaz Aslani koji je kazao da su došli da pomognu umornim kolegama u Novom Pazaru.

“Ulazeći u sam grad vidjeli smo vapaj za pomoć. Zatekli smo stanje izmorenih i iscrpljenih ljudi, govoreći o zdravstvenim radnicima. Istrošenim i pod stresom. Pokušat ćemo da pomognemo koliko je to moguće. Odmah smo stavljeni na raspolaganju timovima, najteža situacija je u respiratornom centru”, kazao je prim.dr. Aslani.

Tim KCUS-a predvodi doc. dr. Rusmir Baljić, šef Klinike za infektologiju, a iz ove zdravstvene ustanove u Novi Pazar stigli su i prim. dr. Ilijaz Aslani, ljekar specijalista anesteziolog, dr. sci. med. Refet Gojak, ljekar specijalista infektolog, dr. Tarik Hajro, ljekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, dr. Muhamed Kubat, ljekar na specijalizaciji iz anestezije, i dr. Semir Hrvo, ljekar na specijalizaciji iz infektologije.

Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS u Novi Pazar stigli su direktor Hitne pomoći mr. sci. med. dr. Adem Zalihić, te Sedin Popara i Adnan Salčin, hitni medicinski tehničari.

Vođa medicinska tima iz Tuzle je hirurg dr. Zijah Rifatbegović, a tu su još i anesteziolog dr. Damir Pištoljević, internista dr. Edin Jašarević te diplomirani medicinski tehničari Jasmin Trumić, Amir Borić i Boris Perkić.

Izvor: Faktor.ba / Video: RTV Novi Pazar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here