Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić danas je, u ime Kantona Sarajevo, položio cvijeće na mjesto masakra koji se desio na Baščaršiji, u ulici Halači kod broja 5, u blizini Daira.

Kako je saopćeno iz Vlade KS, ovaj tužni događaj dogodio se na današnji dan, 23. augusta 1992. godine, tokom opsade Sarajeva, a počinile su ga agresorske snage u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu od 1992. do 1995. godine. Tog dana granata ispaljena sa agresorskih položaja ubila je osmero, a teže ranila troje civila u historijskom i kulturnom centru Sarajeva.

Ubijeni su Dženan Aljević, Mahir Ferhatović, Tarik Harba, Esma Muratović, Meliha Muratović-Spahić, Almasa Spahić, Mahira Spahić i Ismet Suljić.

I ove godine, pored predstavnika Kantona Sarajevo, cvijeće su položili članovi porodica ubijenih, predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva ’92-’95., Unija civilnih žrtava rata KS, Općine Stari Grad i Grada Sarajeva.

Svi su se oni zajedno i danas prisjetili da je ovaj masakr samo jedan od mnogih, koji su počinjeni od strane agresorske vojske, i to ne samo u Sarajevu, već i na području cijele Bosne i Hercegovine.

Anadolu Agency

A. N.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here