Prema preciziranoj optužnici u dijelu činjeničnog opisa, Kadić je ispred porodične kuće na Zaimovića livadi, pucao u Konatara 28. jula oko 18.30 časova, i ranio ga sa dva projektila iz pištolja
U bjelopoljskom Višem sudu juče je nanovo otvoren pretres Amaru Kadiću iz Bijelog Polja, zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju na štetu sugrađanina Bojana Konatara.
Sudija Ivan Adamović obrazložio je da je to učinjeno nakon što je “sud utvrdio da nije izveden dokaz prezentacije video-snimaka sa kamera video-nadzora iz marketa Franca”, koji se nalazi u blizini bivšeg ŠIK “Lima”, a na kojem se vidi optuženi, pišu „Vijesti“.
Prema preciziranoj optužnici u dijelu činjeničnog opisa, Kadić je ispred porodične kuće na Zaimovića livadi, pucao u Konatara 28. jula oko 18.30 časova, i ranio ga sa dva projektila iz pištolja.
Na video-snimku se vidi da Kadić, oko 17.31 časova, ulazi u market i nakon oko minut izlazi iz njega sa kesom u ruci.
Advokat Golubović juče je kazao da je na prošlom suđenju devalviran iskaz braće Brzać pisanjem medija i da je tome data velika pažnja: Želim da istaknem, kada su u pitanju Faik i Esad Brzać, da se radi o jednoj časnoj, čestitoj porodici. Oni će svoju satisfakciju tražiti pred nadležnim organima, kazao je Golubović
-Braća Faik i Esad tvrde da je Amar nije pucao u Bojana

Kadić je ranije tvrdio da je tog popodneva navraćao u prodavnicu Fanca po piće. Ispričao je da je oko 16.30 predao maline u otkup, a da je oko 18 časova pošao u mjesto Osoje, gdje se dan ranije dogovorio da roštilja sa braćom Esadom i Faikom Brzać, i gdje se zadržao do 21 sat.
Državna tužiteljka Milica Rmandić u ranije datoj završnoj riječi istakla je da Kadić pucao u Konatara i da je to potvrđeno balističkim, trasološkim, sudsko-medicinskim i forenzičkim vještačenjem, napominjući da je djelo počinjeno onako kako je to predstavio oštećeni, a da je Kadićeva odbrana neosnovana, te da je utvrđeno da ljuspice farbe i stakla, nađene pored Kadićeve kuće, pripadaju vozilu “golf 5”, kojim je upravljao Konatar, što je takođe potvrđeno trasološkim vještačenjem.
Što se tiče Kadićevog alibija, tužiteljka je kazala da je izjava Faika i Esada Brzaća obezvrijeđena svim izvedenim dokazima i sračunata na pomaganje počiniocu u izbjegavanju krivične odgovornosti.
Konatar je na, takođe ranije datim završnim riječima, istakao da je Kadić doveo lažne svjedoke – braću Brzać.
Kadićev branilac, advokat Vukoman Golubović, kazao je da ne postoje dokazi da je djelo počinio Kadić.
Podsjetio je da shodno evropskom, ali i domaćem zakonodavstvu, ako postoji sumnja ili neizvjesnost oko izvedenog dokaza, odnosno prikupljene činjenice, to uvijek treba primijeniti u korist optuženog.
”Tužilaštvo nije prihvatilo odbranu optuženog, iako je ona u potpunosti potvrđena kazivanjem dva svjedoka, da nije mogao izvršiti djelo jer nije ni bio na tom mjestu”.
Foto: Jadranka Ćetković
Izvor Berane Online

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here