Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Bjelopoljca Amara Kadića zbog pokušaja ubistva sugrađanina Bojana Konatara, 28. jula. Kadić se od tada nalazi u bjekstvu i za njim je 25. septembra raspisana potjernica. Kadić je, prema optužnom aktu, ranio Konatara sa dva projektila iz pištolja.

“Kadić je… pucao u Konatara, dok se ovaj vozilom marke ‘golf’ kretao ulicom u naselju Zaimovića livade, u čijoj blizini se nalazi porodična kuća Kadića. Optuženi je iz pištolja nepoznate marke, koji je neovlašćeno držao, ispalio više metaka u njegovom pravcu i sa više projektila pogodio u prednja vrata vozila, kroz koja su projektili prošli i pogodili oštećenog u predjelu desne noge i lijeve ruke, pri čemu mu je nanio teške tjelesne povrede… čime je počinio krivično djelo – ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava”, piše u optužnici.

Problemi i razmirice između Kadića i Konatara datiraju od ranije. Zbog podmetanja bombe u dvorište kuće Konatara u naselju Rakonje, u julu 2017, Kadić je dvije godine kasnije u bjelopoljskom Osnovnom sudu osuđen na deset mjeseci zatvora.


Broj pregleda:
112
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here