Sport
apr 27, 2021, 13:22 pm
63

Legendarni nogometaš minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić nije omiljen među navijačima bavarskog velikana usprkos odličnom poslu koji radi kao funkcioner prethodnih godina.
Popularni Braco je zbog loših odnosa sa trenerom Hansijem Flickom na žestokom udaru navijača, a pokrenute su peticije u kojima traže njegov odlazak iz kluba.
Međutim, pojedini od njih su prešli svaku mjeru i odlučili su ‘udariti’ na porodicu nekadašnjeg reprezentativca BiH. Gnusne uvrede su upućene njegovoj supruzi Esther i djeci.
Esther se oglasila na Instagramu i zamolila je “navijače” da prestanu sa uvredama zbog posla koji nije povezan sa porodicom Salihamidžić.
U proteklih nekoliko dana dobila sam dosta ružnih i uvrjedljivih komentara koje nemaju nikakve veze sa onim što radim i koje su povezane sa mojim mužem i poslom koji se bavi – napisala je Esther i nastavila je:
“Vrijeđaju ga kao i napadaju našu kompletnu porodicu. Molim vas da prestanete sa ovim jer nema nikakve veze sa navijanjem za klub”, poručila je Esther.

Uprkos brojnim pritiscima i anketama među navijačima, šefovi Bayerna su pružili potpunu podršku Hasanu Salihamidžiću i nemaju namjeru uručiti mu otkaz.
Hasan je po mnogima zaslužan za kreiranje moćnog Bayerna koji se prošle godine prošetao do svih mogućih trofeja, ali navijači ovog tima očigledno ne smatraju da je on bitan faktor.
Braco je na funkciji sportskog direktora od 2017. godine, a nakon što je ova pozicija ukinuta, postao je član Izvršnog odbora kluba, ali ima iste uloge kao što je imao kao sportski direktor kluba.
Hasan i Esther u braku su od 2007. godine. Imaju troje djece, a ona je sestra njegovog nekadašnjeg suigrača iz HSV-a Francisca Copada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here