Starešina manastira Sopoćani otac Teoktist kazao je za RTV Novi Pazar da požar koji je izbio nešto posle 16 časova u borovoj šumi iznad konaka nije zahvatio sam kompleks i tako demantovao pisanja medija da je vatra zahvatila konak. Prema njegovim rečima požar je bio blizu i zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji ugašen je.
Otac Teoktist: Nije goreo konak!
Opisujući današnji događaj otac Teoktist je kazao da je vatru i dim primetio jedan monah koji je odmah obavestio ostale i odmah se pristupilo gašenju kako se ne bi proširio s obzirom da se radi o borovoj šumi, a ubrzo su stigle i vatrogasne jedinice.

”Mi smo ugasili odmah taj poćar u šumi, Konak nij egoreo i sreća je po nas da je taj naš monah u tom trenutku imao redovno poslušanje i da je naišao u tom trenutku kada je izbila vatra jer svi znamo kako gori četinar. Ostaje nejasno kako je došlo do požara u samoj šumi, jer se ne radi o delu koji je pored puta već dublje u šumi. Ovo jeste izletište i mesto gde ljudi imaju običaj da raspale roštilj i izađu, mada je nejasno da to neko čini u ovom zimskom periodu” objašnjava starešina manastira Sopoćani otac Teoktist koji ne ostavlja prostor nagađanjima o eventualnim motivima za izbijanje požara.

”Mi ovde sa ovim narodom živimo u skladu i ja nemam nikakve sumnje. Ovde živimo zajedno, pomažemo jedni druge i nemam nikakvu pridiku ili sumnju na moje komšije” izričit je on.
Konačnu reč o ovom događaju daće policija čiji pripadnici su odmah izašli na lice mesta i  izvršili uviđaj kako bi okolnosti pod kojima je došlo do požara bile rasvetljene.

Razgovarala: Senada Kalić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here