Portugalski reprezentativac kapitensku je traku skinuo i bacio na travu izlazeći s terena u sudijskoj nadoknadi kvalifikacijske utakmice Srbija-Portugal za Svjetsko prvenstvo Katar 2022.
Kapitenska traka Cristiana Ronalda, koju je, napuštajući nogometnu utakmicu Srbije i Portugala u Beogradu, bacio na teren nezadovoljan jer mu nije priznat zgoditak, prodana je na humanitarnoj aukciji za 63.560 eura, namijenjenih liječenju šestomjesečnog dječaka, oboljelog od spinalne mišićne atrofije.
Ronaldovu traku s trave beogradske Marakane pokupio je mladi vatrogasac Đorđe Vukićević i donirao s namjerom da je iskoristi za pomoć malom Gavrilu Đorđeviću, a poslije trodnevne aukcije na specijaliziranom portalu Limundo otkupila ju je beogradska kladionica Mozzart.
Portugalski reprezentativac kapitensku je traku skinuo i bacio na travu izlazeći s terena u sudijskoj nadoknadi kvalifikacijske utakmice Srbija-Portugal za Svjetsko prvenstvo Katar 2022. Prethodno je dobio žuti karton prosvjedujući zbog odluke suca Dannya Makkelia da ne prizna pogodak kada je srpski stoper Stefan Mitrović, poslije Ronaldova šuta, izbacio loptu iza gol-linije.

Humanitarna organizacija “Zajedno za život” ubrzo potom je objavila da će Ronaldova kapitenska traka biti dostupna na humanitarnoj aukciji, kako bi se prikupila pomoć za šestomjesečnog dječaka iz Kragujevca koji ima rijetku neuromišićnu bolest SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1).
Za liječenje dječaka potrebno je 2,5 miliona eura pa je njegova je porodica ranije javno zatražila pomoć građana Srbije, a akciju se uključila i humanitarna zaklada “Budi human”, bivšeg vaterpolskog reprezentativca Aleksandra Šapića, koja novac prikuplja akcijom slanja SMS-om troznamenkaste poruke 973 na broj 3030.
Na društvenim mrežama u Srbiji na početku aukcije pojavio se i poziv Cristianu Ronaldu da sam otkupi svoju kapitensku traku i tako pomogne liječenju oboljelog dječaka, ali Ronaldov PR tim nije reagirao na te pozive, prenosi Hina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here