Radio Sto plus objavio je na svojoj internet stranici imena ljekara Opšte bolnice u Novom Pazaru koji su potpisali peticiju za smjenu vršioca dužnosti direktora te zdravstvene ustanove, Meha Mahmutovića.

Kako piše Radiostoplus.com, među potpisnicima peticije je i doktorka Lejla Ćeranić, jedno vrijeme jedini infektolog u toj zdravstvenoj ustanovi, kao i, kako kažu, mnogo njih koji su direktno učestvovali u liječenju oboljelih od Covid-19.

Na spisku potpisanih doktora, do kojeg je došao radio Sto plus, nalazi se i pneumoftiziolog Jasmina Osmanović, anesteziolozi Lajla Sebečevac i Mithat Mušić, kao i internisti Danica Ilić, Nermina Kačar, Izet Pljakić, Safet Muratović i Muamer Suljić.

Smenu Mahmutovića i njegovih saradnika traže i kardiolog Denis Bošnjak, hirurzi Džemail Detanac, Mehmed Mujdragić, Dragoš Vasović, Enes Zogić, Dževad Sebečevac, Omer Bačevac, Nermin Badić i oftalmolozi Nelica Vasović, Dženana Detanac, Zana Dolićanin i Amer Nuhović.

Foto: radiostoplus.com

Peticiju su potpisali i ginekolozi Suada Gicić Skenderi, Suada Tutić Ćorović, Nedžib Numanović, pedijatri Ruža Kaličanin i Suada Malićević, reumatolog Verica Radović, neurolozi Muamera Dolićanin i Nedžad Sinanović, psihijatri Amir Kajkuš i Enes Salković.

Na spisku su i otorinolaringolog Faruk Pljakić, fizijatri Muamera Redžepagić, Fahrija Kočan i Edita Ćatović i specijalisti biohemije Adela Mušić i fizikalne medicine i rehabilitacije Semiha Mušić.

Peticiju za smenu Mahmutovića potpisala trećina specijalista Opšte bolnice jer ga, kako su nam rekli, smatraju najodgovornijim za loše stanje u toj zdravstvenoj ustanovi i lošu organizaciju rada službi tokom epidemije Covid-19.

Kako prenosi radio Sto plus, oni su najavili da će se narednih dana obratiti javnosti i obrazložiti razloge za svoj zahtjev koji su uputili ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, premijerki Ani Brnabić i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here