Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Grupa od pedesetak građana Novog Pazara okupila se danas u krugu Opšte bolnice tražeći, kako su rekli, istinu o oboljelim i umrlim od Covid 19 u ovom gradu, kao i smjenu odgovornih u zdravstvenim ustanovama i Štabu za vanredne situacije, javlja radio Sto plus

Oni su nosili transparente sa natpisima poput “Ostavka koordinatora”, “Gde su donacije?”, “Hoćemo tačne informacije”, “Ovde smo zbog života” i “Prvi u Evropi” koje su na kraju protesta okačili na ogradu.

Svoje nezadovoljstvo iskazali su duvajući u pištaljke i skandiranjem protiv koordinatora Opšte bolnice Mirsada Đerleka, a skup su okončali aplauzom za, kako su naveli, sve zdravstvene radnike Novog Pazara, drugih gradova Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i sve koji su u prethodnom periodu uputili pomoć.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Oni su poručili da protest nema nikakvu političku pozadinu naglašavajući da su se okupili zbog, kako su rekli, sramnog odnosa prema građanima.

“On (Đerlek) kaže da je napravio takve rezultate da mu ne pada na pamet da podnese ostavku. Ja da sam na njegovom mjestu od stida bih se sakrio u mišju rupu. Pa mi smo prvi u Srbiji po broju umrlih”, poručio je Ruždija Šabotić.

Najavili su da će se svakog dana na istom mjestu okupljati u 17 časova.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here