Zećira Mušović početkom naredne godine seli u London. Razlog je potpis dvoipogodišnjeg ugovora sa engleskim timom Chelsea-jom. Zećira je prošla sve omladinske selekcije Švedske, 2018. godine je debitovala za A žensku reprezentaciju ove zemlje. Branila je za FC Rosengard, ali će od naredne godine nositi boje londonskog giganta.
Ona je u razgovoru za N1 kazala da se njoj ova godina uz sva dešavanja dobro završila. U Novom danu na N1 je rekla da je Chelsea za nju zainteresovan već četiri godine, ali za taj interes nije znala. Klub je pratio i javio joj se – te ponudio i ugovor.
“Nisam znala za interes. Javili su mi se. Chelsea je top klub, dosta mi je drago što su zainteresovani baš za mene. Poslije Nove godine bi trebalo da se selim u London, zbog ove situacije – vidjet ćemo”, rekla je Mušović.
Ona je pojasnila da ju je Chelsea stavio na skauting listu nakon što je sa svojim sada već bivšim timom igrala protiv njih u prijateljskoj utakmici.
Foto: Bild/Britt-Mari Olsson
Ima želju da bude najbolja golmanica svijeta.

“I idem tamo gdje to mogu da postanem. Chelsea ima top uslove i drago mi je da ću tamo ići. Bilo je i drugih klubova iz Španije, Francuske, ali poslije svega ovoga drago mi je da je to Chelsea. Ulažem dosta truda u trening, dobila sam odgovor iz Chelsea-ja”, istakla je.
Mušović je rekla da ženski fudbal bilježi sve značajniji napredak u svijetu, dosta se ulaže u njega, pogotovo u Švedskoj.
“To je top nacija u ženskom fudbalu, ali Engleska, Španija, Francuska, sve se više vidje”, rekla je Zećira Mušović.
Kazala je i to da prati rezultate najuspješnijeg bh. kolektiva SFK 2000, te da ima nekoliko drugarica tamo.
“Dobro igraju, bile su blizu prolaska dalje u Ligi prvaka. Najbitnije je da imaju uslove za fudbal”, kazala je.
Prema njenom mišljenju – golman je onaj dio tima koji najbolje komunicira sa igračima i koji su u polju.
“Golman koji spriječi da lopta dođe do gola je najbolji. Volim da budem dio igre, da dobro sarađujem sa bekovima, sa timom. Mislim da sam dobar golman i mislim da ću se u Chelsea-ju odvesti na viši nivo”, rekla je.
Zećira je za N1 dodala kako joj je brat Huso najveći uzor u svemu, i u školi i u fudbalu. Od svjetskih imena izdvojila je Manuela Neuera i Hope Solo.
Njena porodica je iz Prijepolja, a nerijetko ističe da je ponosna na svoje balkanske korijene.
Izvor: N1

Broj pregleda:
400

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here