Foto: Tanjug/MUP RS

Episkop mileševski Atanasije (Rakita) odlikovao je ordenom Belog anđela trećeg stepena Helikoptersku jedinicu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, “za delatnu ljubav prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, pokazanu posebno pri podizanju Časnog Кrsta Hristovog na vrhu Titerovac iznad manastira Mileševa”.

“Ovaj poduhvat postavljanja Časnog Кrsta, još jedan je u nizu projekata koji se realizuju u okviru obilježavanja osamstotog jubileja manastira Mileševa”, rekao je episkop Atanasije, prenela je Informativna služba SPC.

Orden je u ime jedinice primio njihov komandir, pilot potpukovnik Nenad Nedić. Nakon uručenja ordena episkop Atanasije je svim pripadnicima jedinice, koji su ovih dana vrijedno i požrtvovano radili na postavljanju betonskog postolja za krst, uručio Arhijerejske gramate za iskazanu ljubav prema svojoj crkvi, navedeno je u saopćenju.

Kako je navedeno, uručenje ovog visokog priznanja Eparhije mileševske upriličeno je u Vaznesenjskom hramu manastira Mileševa, simbolično pod krilima Belog anđela.

Episkop Atanasije rekao je, ranije, da je eparhija odlučila da povodom obilježavanja jubileja, 800 godina postojanja manastira, podigne krst na vrhu Titerovac iznad manastira na visini od gotovo 1.000 metara, u znak zahvalnosti svima koji su pružili doprinos očuvanju i razvoju manastira kroz istoriju.

Izvor: Beta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here