Večerašnje obraćanje „slučajne ministarke“, upućeno predstavnicima manjinskih naroda, s elementima govora mržnje, primitivizma, netrpeljivosti, vjerske i nacionalne netolerancije, vjerovatno je i posljednje obraćanje ovakvog tipa nekog visokog vladinog dužnosnika, odlazeće Vlade premijera Zdravka Krivokapića, poručili su predstavnici manjinskih partija.
Kako navode, Ervin Ibrahimović iz Bošnjačke stranke, Nik Đeljošaj predstavnik Albanske liste i Fatmir Đeka, lider Albanske koalicije “Jednoglasno”, uopšte nisju iznenađeni da „slučajna ministarka“ potpuno ciljano targetira predstavnike manjinskih partija.
“Ona i njena Vlada su u prethodnih godinu dana pokazali koliko im je stalo do manjinskih naroda i do multietničke Crne Gore. Razumijemo i bijes odlazeće ministarke, jer joj se osladila fotelja u koju je bez legitimiteta slučajno sjela, ali sve što je surogat i neprirodno, bez temelja, ne može opstati”, navode u reagovanju na večerašnje izjave ministrke Vesne Brfatić.

Manjine su, dodaju, temelj na braniku države Crne Gore i nije slučajno da sada „slučajna ministarka“ i drugi targetiraju upravo predstavnike manjinskih naroda.
“Dok Crna Gora ima iskrene sinove, poput predstavnika manjinskih naroda, koji su dokazani patriote, borci za nezavisnu, antifašističku i multietničku Crnu Goru, ova država će uvijek biti na putu poštovanja civilizacijskih vrijednosti i prosperitetnog društva”, piše u saopštenju.
Svaki dobronamjerni građanin je, kako kažu, svjestan da su manjine prijatelji Crne Gore.
“Potvrda dobrih namjera i iskrenih poziva za suživot i jednakost su i pozivi svih političkih partija da zajedno sa manjinama kreiraju buduće političke i društvene procese u Crnoj Gori. To je naša vrijednost i na to smo ponosni. Ipak, mi ćemo praviti Crnu Goru, zajedno sa onima koji suštinski, a ne samo na riječima, žive ideju građanske, sekularne, evropske i multietničke Crne Gore. Svim građanima Crne Gore poručujemo, manjine će nastaviti da se bore za demokratizaciju Crne Gore i za multietnički sklad, kao najveće vrijednosti našeg društva”, zaključuju u saopštenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here