DruštvoPolitikaVijesti
maj 11, 2021, 18:22 pm
261

Apelacioni sud u Prištini potvrdio je treću verziju optužnice protiv šestoro ljudi osumnjičenih da su dio organizovane kriminalne grupe koja je odgovorna za ubistvo Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine. Ovim je “otvoren put” za početak suđenja.
Sud je odlučio da Marku Rosiću, Silvani Arsović, Radetu Basari i Nedeljku Spasojeviću treba biti suđeno kao članovima kriminalne organizacije koja je ubila Ivanovića.
Dva policajca, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, optuženi su za uništavanje dokaza u ovom slučaju.
>Apelacioni sud je u odluci naveo da je Osnovni sud u Prištini “imao dovoljno razloga” i da “optužnica sadrži dovoljno dokaza da podrži osnovanu sumnju da su optuženi umiješani u krivična djela koja im se stavljaju na teret”, navodi Balkan Insight.

U pitanju je već treća optužnica protiv šestoro Srba kojom se terete za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine
Optužnicom se okrivljeni terete za krivična djela učešće ili organizacija kriminalne grupe, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, pomoć u izvršenju krivičnog djela teškog ubistva, neovlćeno posjedovanje, kontrola ili posjedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti u saizvršenju i manipulacija dokazima u saizvršilaštvu.
Lider Gradanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sjedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.
Izvor: Blic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here