Iako je unapred isplatio ceo aranžman od 1.600 evra za odmor u Turskoj, Emir Lakota je tek na aerodromu pred put saznao da agencija za njega nije uplatila ni avio-karte ni smeštaj u Kemeru.

Sklapajući lažne ugovore radnica turističke agencije “Er travel turs” A. T. prevarila je mnoge turiste za aranžmane, među kojima i petočlana porodica iz Sjenice, koja je ostala bez letovanja u Kemeru u Turskoj, ali i bez skoro 1.600 evra koje su unapred uplatili, saznaje Kurir.

Prevareni Emir Lakota, koji je, kako kaže, godinama sarađivao sa A. T., istakao je da je njegova porodica vraćena sa beogradskog aerodroma na dan kada je trebalo da otputuju uz obrazloženje da im agencija nije uplatila aranžman i karte.

Vlasnica agencije Marija Vračević potvrdila je za Kurir da je agencija otpustila radnicu čim su saznali za njene zloupotrebe i prevarene putnike, kojih je, kako kaže, svakim danom sve više, o čemu svedoče i dokazi o uplatama, ugovori i poruke koje su dostavljeni Kuriru.

Upecala ih sajamskom cenom

U februaru sam dobio ponudu od A. T. za letovanje u Turskoj po sajamskoj ceni od 1.580 evra za hotel ‘Amara Prestige’, gde sam već boravio kada nam je ranije organizovala putovanje, dok je radila u drugoj agenciji. Dobio sam ponudu od ‘Er travela’ za traženi hotel i rečeno mi je da odmah uplatim 95.000 dinara, a ostatak pred putovanje“, seća se Emir i dodaje:

Reč je o dve sobe i sedam dana boravka sa ol inkluziv uslugom za pet osoba. Uplatio sam po dogovoru“.

Ponuđeno mi je da ću dobiti 10 gratis avio povratnih karata ukoliko nađem još pet osoba za putovanje. Moj drug je hteo da letuje s nama i dobili smo od “Er travela” ponudu i ugovor. A. T. je tražila da novac uplatim na njeno ime, u ime mog druga koji je iz Bosne. Uplatio sam na njeno ime 118.000 dinara kao depozit za drugi ugovor. Dobili smo dva ugovora od ‘Er travela’ za termin 8. avgust“, rekao je Emir i dodao:

Moj drug je odustao od puta zbog korone, javio sam A. T. i ona je rekla da će njihov novac koji sam uplatio prebaciti na moj dug za putovanje. Pristao sam, tako isplatio letovanje i vraćena mi je razlika od 27.000 dinara“.

On je dodao da ga je dan uoči početka puta, 7. avgusta, pozvala A. T. i rekla da ne možemo da otputujemo 8. avgusta jer je “indonežanska delegacija zauzela sedišta u avionu“.

Mahinacije

Rekla nam je da ćemo putovati 12. avgusta sa nekom porodicom iz Bosne i da je sastanak na aerodromu u 10 sati, let u 12, i da se nalazimo na šalteru jedne agencije gde je trebalo da podignemo karte. Kada smo stigli, na šalteru te agencije su nam rekli da naše putovanje nije uplatio ‘Er travel’, s kojim imaju saradnju. Ostali smo u šoku“, ispričao je Emir svoje neprijatno iskustvo.

On je istakao da će slučaj prijaviti policiji i da je advokat sastavio opomenu pred tužbu, iako su mu iz agencije obećavali da će mu novac vratiti, što se do zaključenja današnjeg broja Kurira nije desilo.

Kurir je pozvao i A. T., koja je poručila da ju je advokat savetovao da ne daje izjave.

Radnica varala i druge putnike

Vlasnica agencije “Er travel turs” Marija Vračević rekla je da je A. T. zloupotrebila položaj, krišom rezervisala smeštaj i popunjavala memorandum firme koji je slala putnicima, nakon čega je brisala podatke iz kompjutera.

Nigde nije bilo pečata i potpisa, na papirima je samo njeno ime i prezime, ona je to falsifikovala, u sistemu uopšte nema tih brojeva priznanica. Nismo znali da taj čovek uopšte postoji. Ima toga još, proneverila je nekoliko hiljada evra. Ima još oštećenih koji nisu ni ušli u agenciju, kojih nema nigde u sistemu“, rekla je vlasnica i navela da su protiv radnice podneli krivičnu prijavu.

Ona je dodala da će porodici Lakota biti vraćen iznos koji su uplatili na račun agencije, ali ne i onaj koji su uplatili na privatni račun A. T.

(Mondo)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here