Poznati, priznati i lajkovani – ko to ne želi? Na internetu se danas lako i jeftino mogu kupiti lajkovi za postove. Nekoliko klikova za 10-20 eura i to je to.
Upravo to se desilo na Facebook profilu Samira Tandira, bivšeg poslanika Stranke pravde i pomirenja. Njegovu objavu o formiranju novog odobrničkog kluba Bošnjačko-srpski savez u Prijepolju “lajkovalo” je i 1.000 Vijetnamaca.
Tako bi se klub mogao zvati i Bošnjačko-vijetnamski savez, a njegov lider Tan Dir Đang.
Šala tu ne prestaje, pa se Prijepoljci pitaju ko je to Srbin od 4 bivša odbornika SPP koji su formirali Bošnjačko-srpski savez – Samir Tandir možda?!
Inače, još prije desetak godina mnogi širom svijeta su shvatili da je broj lajkova i odličan biznis, naročito kada su u pitanju stranice kompanija, popularnih brendova, ali i javnih ličnosti – muzičara, sportista i političara.
Svi oni žele što veći broj lajkova i podjeljenih objava, jer najveći broj korisnika veliki broj lajkova smatra za mjerilo i potvrdu uspjeha, pa čak i potvrdu istinitosti objava – ovo naročito važi za stranice političara.
Tako su širom svijeta nastale “klik farme”, koje “proizvode” lajkove. Za generisanje lajkova se koriste razne metode – od specijalnih softvera, preko pozivanja korisnika da stranicu lajkuju za male nagrade (obično do pet dolara), pa sve do angažovanja pravih ljudi za mjesečnu platu, koji i po 12 sati dnevno lajkuju objave i stranice.
Izvor: Sandzacke.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here