Građani Novog Pazara će danas u 17 časova po četvrti put protestvovati povodom trenutne situacije izazvane koronavirusom u ovom gradu.

Posljednji put građani Novog Pazara okupili su se u subotu, ispred Opšte bolnice Novi Pazar i tom prilikom tražili od kordinatora te ustanove dr Mirsada Đerleka da pokaže spisak donacija, da prestane da, kako oni tvrde obmanjuje javnost podacima o preminulim i stanjem u bolnici.

Na posljednjem protestu građani su tražili odgovore na mnoga pitanja, ali ih nisu dobili na jučerašnoj konferenciji Mirsada Đerleka, kaže Aladin Paučinac za portal Nova.rs.

“Ovde je bio način da se izborimo za to da kažemo istinu, u ovom gradu sve se može kazati osim istine. Možeš i da lažeš i da hvališ i da pričaš šta god hoćeš, ali istinu ne možeš da govoriš. Nebitno je da li će nas biti 20 ili 200 danas na protestu, bitno je da kažemo istinu koju zna cio grad, ceo Novi Pazar zna da ovo što ja i ljudi oko mene pričamo, da je sve to istina. Pitajte bilo koga u Pazaru i svi će reći da ovo što mi govorimo da je to istina” rekao je Aladin.

Screenshot Nova.rs

On navodi da je na Facebooku veliko interesovanje za novi protest, da su građani revolitarani “ponašanjem koordinatora bolnice, koji je postao pazarski Aleksandar Vučić, koji želi da svojom arogancijom i bahatošću zaplaši i onako uplašeni narod ovog grada”.

“Mi ne tražimo mnogo, tražimo smjenu kordinatora bolnice, tražimo tačan broj preminulih i tražimo odgovor na jedno pitanje, zašto smo prvi u Evropi po broju smrtnosti?” naveo je Paučinac.

Inače, građani Novog Pazara su prvi put na ulicu zbog problema u vođenju borbe protiv epidemije izašli 30. juna kada su bolnicu u Novom Pazara posjetili premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Građani su tom prilikom tražili smjenu direktora Opšte bolnice Novi Pazar dr. Meha Mahmutovića, Kriznog štaba grada Novog Pazara i tražili odgovorne za broj preminulih i katastrofalnog vođenja bolnice u ovom gradu.

Istu noć nakon protesta, direktor bolnice Novi Pazar dr. Meho Mahmutović je navodno prebačen za Beograd zbog srčanih problema, mada iz Beograda nije bilo potvrde da je direktor primljen u neku od bolnica i zdravstvenih centara u Beogradu. Na njegovo mjesto, odlikom Ministarstva zdravlja za kordinatora bolnice imenovan je bivši direktor dr Mirsad Đerlek.

Osam dana nakon prvog protesta, ispred gradske uprave Novi Pazar, građani Novog Pazara tražili su od gradonačelnika Novog Pazara da smijeni krizni štab, da se potrudi da obezbedi dolazak ljekara iz Bosne i Turske, odnosno da traži da Vlada Srbije i njena ministarstva daju dozvolu za dolazak medicinskog osoblja.

Izvor: Nova.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here