Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost podneo je danas krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru protiv Sulejmana Ugljanina, predsednika Stranke demokratske akcije, zbog podstrekivanja građana da ne nose zaštitne maske za lice, sa obrazloženjem da se u njih “stavljaju bojni otrovi”.

Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru danas smo podneli krivičnu prijavu protiv Sulejmana Ugljanina, predsednika Stranke demokratske akcije, zbog podstrekivanja građana da ne nose zaštitne maske za lice, sa obrazloženjem da “tek kada su počele maske da se koriste povećao se broj smrtnosti” jer se u njih “stavljaju bojni otrovi”.

Ovo je morbidna i potpuno neutemeljena izjava jednog političara koji se predstavlja da mu je nivo inteligencije makar na prosečnom novu, što je jasno da i nije slučaj. Potpuno je jasno da se radi o lupetanju, sa ciljem sluđivanja građana Srbije, ali u čemu ima elemenata krivičnih dela Izazivanje panike i nereda i krivičnog dela Podstrekivanje a u vezi sa krivičnim delom Prenošenje zaraznih bolesti.

Dakle, ovakvom izjavom Ugljanin podstrekava građane da vrše krivično delo nesprovođenja zdravstvenih mera tokom epidemije, za šta je zaprećena kazna od više od tri godine zatvora, makar ga ni jedan građanin ne poslušao.

Oštro osuđujemo nadrilekarstvo Sulejmana Ugljanina i zatražili smo od nadležnog tužioca da se izvrši psihijatrijsko veštačenje nad Ugljaninom, kako bi se shvatilo da li je on uračunljiv kada ovakve nebuloze servira javnosti jer ovakve njegove izjave mogu imati smrtne posledice po sledbenike koji njegove savete slušaju.

Pozivamo građane da se pridržavaju zdravstvenih mera koje propisuje Država, jer je to jedini način da građani ne dođu u smrtnu opasnost o novog korona virusa.

Izvor: Alo

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here