Foto: radiostoplus.com

Tokom juna i jula ove godine Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća” organizovalo je 275 dženaza (sahrana), što je gotovo tri puta više nego u istom periodu prošle godine kada je na gradskim mezarjima i grobljima ukopano 109 žitelja Novog Pazara, saznaje radio Sto plus.

Prema podacima tog javnog preduzeća, tokom juna ove godine bile su 104 sahrane, a prošle 60. Znatno veća razlika zabeležena je u ovom mesecu u kojem je, zaključno sa današnjim danom, bila 171 sahrana, dok ih je u 2019. bilo 59.

Direktor JKP “Gradska čistoća” Emin Omerović kazao je da se prethodnih godina broj sahrana na gradskim grobljima, kojima gazduje to preduzeće, kretao od 529 2016. godine do 569 prošle, a da su samo do danas u Novom Pazaru bile 504 sahrane.

“Mi ne ulazimo u to od čega su ti ljudi preselili (preminuli), ali trenutno sređujemo podatke o tome koliko je njih u prethodnim mjesecima ukopano u limenim kovčezima. Te informacije predočićemo javnosti sljedeće nedelje”, poručio je Omerović.

On je dodao i da u ovaj broj nisu uračunate sahrane na seoskim grobljima, koja nisu pod ingerencijom “Gradske čistoće”, a na kojima se, prema nekim proračunima sahrani od 15 do 20 odsto preminulih sa teritorije Novog Pazara.

Statistika tog javnog preduzeća pokazuje i da je prethodnih godina u Novom Pazaru bilo prosječno oko 1,7, a u ovom mjesecu gotovo šest sahrana dnevno. Najviše je bilo 4. jula kada je na gradskim grobljima ukopano 14 preminulih osoba.

Podsjećamo da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pre nekoliko dana izjavio “da je u Novom Pazaru tokom juna i jula bilo 16 odsto manje preminulih nego u istom periodu prošle godine”.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here