Sednica Kriznog štaba, na kojoj bi trebalo da budu preporučene nove mere u cilju suzbijanja širenja virusa korona, počela je danas u 10 sati.

Očekuje se da bude zabranjen rad noćnih klubova, što je kao jednu od mogućnosti navela i premijerka Ana Brnabić.

– Već smo razgovarali načelno o nekim merama. Verovatno će to biti mere u skladu sa onim što smo već videli u nekim lokalnim samoupravama, kao što su Novi Pazar, Kragujevac, Užice… – rekla je sinoć Brnabić.

Ona je dodala da se mere neće odnositi na celu zemlju, već da će biti “targetirane” na određeni grad ili opštinu u odnosu na broj zaraženih po glavi stanovnika, ali i istakla da više neće biti “zatvaranja” kakva su bila u martu i aprilu.

Prethodnih dana u Srbiji se beleži veći broj zaraženih virusom korona, a juče je taj broj bio 254.

Najviše zaraženih je u Beogradu, Novom Pazaru, Užicu, Kragujevcu, Vranju…

Kako je nezvanično najavljeno očekuje se da će biti doneta mera da se broj osoba u zatvorenom prostoru ograniči na 100, a ne manje od 500, kako je to dosad bilo, dok bi sve maturske večeri i slične proslave koje nisu dosad održane bile odložene.

Ukoliko se svi članovi tog tela Vlade Srbije budu saglasili, očekuje se i ograničenje rada ugostiteljskih objekata, noćnih klubova, možda i drugih objekata gde se okuplja veliki broj mladih ljudi kako bi se sprečilo širenje virusa među njima.

Izvor: Tanjug

Foto: SLOBODAN MILJEVIĆ / TANJUG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here