U redakciju portala Sandzacke.rs stiglo je pismo insajdera iz redova SDA u Sjenici koji otkriva do sada javnosti nepoznate informacije o aktuelnim dešavanjima unutar ovog stranačkog ogranka.
Izvor navodi nezvanična saznaja o pripremi velike pobune u ogranku SDA Sjenica. Nezadovoljni stanjem u kome se ovaj ogranak nalazi, visoki funkcioneri ogranka, kako navodi izvor, spremni su udaljiti se od stranke ukoliko ne dođe do promjena u samom vrhu ogranka.
Prenosimo sadržaj pisma upućenog našoj redakciji:
“Posljednjih dana su društvene mreže usijane od silnih komentara nezadovoljnih članova stranke. Nezadovoljni radom Kasa Avdovića, vd. predsjednika ogranka i bivšeg direktora biblioteke.
Zatraženi su unutarstranački izbori u roku od 3 mjeseca, gdje bi kandidati za predsjednika ogranka bili Kaso Avdović, Hazbo Mujović, Mirsad Hodžić, Rafet Zornić ili neko od mlađih i perspektivnih kadrova iz ogranka.

Ovih dana predsjednik stranke dr. Sulejman Ugljanin obilazi odbore u Sjenici, organizirajući posedke na kojima se može primetiti da nema puno ljudi i da se na tim posedcima uglavnom vrte isti ljudi.
Izvori navode da posedke bojkotuje veliki broj članova stranke, poslavši jasnu poruku Sulejmanu Ugljaninu da hoće promjene. Neki odbornici su odbili da organiziraju posedke uz izgovor da ne žele da prime u kuću Kasa.
Poslednji rezultati izbora ne idu u korist Kasu Avdoviću, jer je SDA sa 15 odbornika pala na 9, i uz to se desilo da prvi put u 30 godina postojanja stranke, odbornica SDA Sjenice napusti stranku i pređe u redove SPP-a.
Neko posljedice mora snositi. Čekamo reakciju iz centrale koja sigurno neće izostati”, navodi se u pismu upućenom redakciji portala Sandzacke.rs.
Prema našim saznanjima, slična ili ista situacija je i u drugim ograncima SDA, o čemu ćemo uskoro pisati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here