Oko stotinak građana Novog Pazara i danas je protestovalo u krugu gradske Opšte bolnice, zahtijevajući smenu direktora te zdravstvene ustanove Meha Mahmutovića, javlja Radiostoplus.com.

Učesnici protesta su duvali u pištaljke i skandirali protiv Mahmutovića, tražeći da funkciju direktora Opšte bolnice obavlja kako su rekli, “nepartijski čovjek iz naroda”.

Oni su pozvali sve građane Novog Pazara da im se pridruže u protestima “kako bi se zajedno izborili za pravdu”.

“U ovom gradu je skoro svaka porodica imala po jedan smrtni slučaj od korone. Ja sam u roku od 20 dana izgubio dva brata, jedan je umro tokom transporta, a drugi u Kragujevcu. Ovom bolnicom vlada zlo”, kazao je učesnik protesta Suad Mahmutović.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Okupljeni su podržali doktorku Lejlu Ćeranić kojoj je pred odlazak na odmor uručena odluka direktora Mahmutovića o stavljanju van snage prethodne odluke o njenom imenovanju za vršioca dužnosti šefa Infektivnog odjeljenja, što je izazvalo burne reakcije građana Novog Pazara na društvenim mrežama.

I prethodnih dana su u krugu Opšte bolnice organizovani protesti građana koji su tražili istinu o brojevima oboljelih i umrlih od korona virusa u Novom Pazaru, i smjenjivanje odgovornih u zdravstvenim ustanovama i Štabu za vanredne situacije.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here