,,Sav novac sam sakupila od srca, od dobrih ljudi Sandžaka i Amerike, da pomognem Pazaru, jer je to grad koji nosim u srcu,, započinje svoju priču Samra Pećanin, Pazarka koja je rođena i živi u Čikagu.

Iako su miljama daleko, Samra i njena porodica, svakodnevno vode brigu o stanju u Sandžaku.  Informacije koje dobijaju za njih nisu statistika, za njih su to ljudi, rođaci, komšije i prijatelji.

,, Kada zivite daleko od rodbine, daleko od svog naroda, onda urođena nostalgija diktira emocije, a emicije su pokretač  svega dobrog,,   smatra ova mlada djevoka velikog srca.

Samra je uz pomoć prijatelja i svojih sugrđana, za kratko vrijeme prikupila 20.000 dolara i to je prvi dio donacije. Biće još novca za Pazar, kaže Samra.

Ona je putem društvenih mreža, poslala poruku Novom Pazaru:

,, Ja sam Samra Pećanin iz Čikaga. Želim da vas obavijestim da sam pokrenula akciju skupljanja novca za oboljele od korona virusa. Uz pomoć našeg i naroda Amerike, skupili smo 20.000$, akcija se nastavlja i novac će biti doniran Opštoj bolnici u Novom Pazaru. Zahvaljujem se Selmi i Nermi, što su mi pomogle da preko njih pošaljem novac,, rekla u putem video poruke, Samra Pećanin.

Samrinu poruku, pogledajte OVDJE

Galib Gicić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here