Screenshot: SANA/YouTube

Nezadovoljni stanjem u Opštoj bolnici u Novom Pazaru grupa građana svakog radnog dana protestuje tražeći smjenu cijele uprave te ustanove, a pre svih vršioca dužnosti direktora Meha Mahmutovića.

Na protestima se okuplja različit broj građana, a među njima je i oko 30 najupornijih, koji duvajući u pištaljke ispred bolnice na sat vremena iskazuju svoje nezadovoljstvo načinom na koji se reagovalo tokom epidemije korona virusa u tom gradu.

Novopazarac Aladin Paučinac, jedan od organizatora protesta, tvrdi da se sa epidemijom korona virusa pokazalo svo rasulo zdravstvenog sistema u tom gradu.

Prema njegovim riječima, građanima se godinama pruža loša usluga liječenja.

“Sistem zdravstva u Novom Pazaru je u opštem rasulu, građani kupuju lijekove, na preglede čekaju satima, zamislite kako je tek našim starijim sugrađanima, penzionerima”, kaže Paučinac za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Ističe da građani na čelu bolnice ne žele partijskog poslušnika, već čovjeka iz naroda.

“Ovim našim partijama ovdje ne odgovara takav čovjek, jer u bolnici ima oko 1.400 zaposlenih i oni računaju tu na dobar broj glasova“.

Prema njegovim riječima, građani koji mjesecima protestuju svakog dana planiraju i da podnesu krivične prijave protiv nadležnih zbog svega što se desilo gradu tokom proteklog perioda.

“Imamo svjedoka koji će pričati šta je sve bilo, svakakvih priča ima ovdje, dobar režiser bi mogao da napravi film“, dodaje on.

Foto: radiostoplus.com

Kaže da je propusta bilo mnogo, da je nedostajalo medicinskih radnika, kiseonika, lijekova, što je kod građana izazvalo ogromno razočarenje i ogorčenje, ali ih i osvestilo da bez straha o svemu pričaju.

“Mi smo ovde srcem svakodnevno, jer nećemo više da dozvolimo da se bilo ko igra našim životima. Ovakvi protesti se nikada u historiji ovog grada nisu dešavali, nijednoj vlasti nikada niko nije pružio otpor na ovaj način i njima je sada čudno šta mi to radimo i da li je ovo normalno. Ove ljude ovde niko ne nagovara, niti može bilo ko da ih nagovori, jer ovaj narod više ne vjeruje nikome”, napominje Paučinac.

Izvor: RSE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here