Ispred Opšte bolnice u Novom Pazaru i danas se okupila grupa građana koji traže smjenu vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića, ali i cijele uprave ove ustanove, piše “Danas”.

Oko 30 njih je već 22. put svoje nezadovoljstvo iskazivalo duvajući u pištaljke, tvrdeći da ih je okupio zajednički interes – da se stanovnici ovog grada “liječe kao ljudi“.

Jedan od organizatora, Aladin Paučinac, rekao je novinarima da stanje u ovoj ustanovi ne može da se popravi, jer se isti ljudi rotiraju na rukovodećim funkcijama.

“Mirsad Đerlek je bio gradonačelnik Novog Pazara, a potom je na to mjesto došao Mahmutović. Đerlek je bio direktor bolnice, pa onda Mahmutović, zatim je Mamutović bio državni sekretar u Ministartstvu zdravlja, a sada je to Đerlek, dakle njih dvojica se samo rotiraju”, rekao je Paučinac.

On je istakao da za sve to vrijeme građani Novog Pazara imaju lošu uslugu liječenja, a prije svega loš prijem od strane medicinskih radnika, koji je neuporediv sa onim u Kragujevcu, Kraljevu ili Beogradu.

“Sa epidemijom korona virusa pokazalo se svo rasulo zdravstvenog sistema, jer su obolele ponižavali, vraćali ih na kućno liječenje… Propusta je bilo mnogo, nije bilo medicinskih radnika, kiseonika, lijekova, tako da smo potpuno razočarani”, rekao je Paučinac.

On tvrdi da je cijela situacija osvijestila brojne gradjane, te da mnogi ogorčeno i bez straha pričaju.

“Ovdje smo svakodnevno, jer nećemo više da dozvolimo da se bilo ko igra našim životima. Tražimo da direktor ove ustanove ne bude partijski poslušnik, već čovjek iz naroda, kojih ima mnogo”, rekao je Paučinac.

Naredni protest biće održan sutra u 18 sati.

Izvor: Danas.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here