Iako  još uvek traje nepovoljna epidemiološka situacija izazvana koronavirusom, Patronažna služba Doma zdravlja radi bez prekida ali pod strogim poštovanjem svih propisanih mera zaštite.
Odlasci patronažnih sestara u porodice gde je novorođenče se ne odlažu ali su organizovani tako da pre odlaska sestra bude testirana a obavlja se i razgovor sa ukućanima kakvo je stanje kod njih da bi svi bili sigurni da je poseta bezbedna za obe strane.
U okviru radnih aktivnosti ove službe spadaju i aktivnosti vezane za školu roditeljstva gde  se predavanja trudnicama održavaju  dva puta nedeljno i tokom pandemije ali pod merama zaštite pa tako u jednoj grupi može biti najviše pet trudnica.
“Mi ćemo i dalje nastaviti da sve naše aktivnosti realizujemo kao da nismo u ovakvoj epidemiološkoj situaciji i trudićemo se da svaki posao odradimo bez odlaganja”, kazala je glavna sestra ove službe, Selma Tutkić.
Inače, patronažna služba vodi računa i o starijim osobama, onim koji imaju više od 65 godina, pa tako idu i njima u kućnu posetu gde obave osnovne preglede u smislu merenja glikemije i krvnog pritiska i na taj način imaju uvid u zdravstveno stanje i ove populacije građana.
B.V.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here