Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin najavio je jučer tokom konferencije za novinare da će konstitutivne sjednice skupština sanžačkih opština pokazati u koju opciju će se svrstati bošnjačke stranke i njihovi odbornici.

“Ostaje da to vidimo”, poručio je on jučer. I eto već danas vidjesmo kako se SDA Sandžaka u Tutinu svrstala u opciju “velikosrpskog režima”.

Koliko jučer Ugljanin je žestoko napado režim i druge bošnjačke stranke u Sandžaku nazivajući ih “izvršiocima velikosrpske politike, da bi se samo dan kasnije jasno svstao uz “velikospski režim” u Beogradu, kako ga je nazvao lider SDA.

Udružujući svoj izborni rezultat sa SNS-om u Tutinu, SDA Sandžaka je “svoj najveći politički kapital”, osvojene glasove Bošnjaka, potrošila za lične interese direktno radeći na štetu birača koji su im dali povjerenje na izborima, ali i svih ostalih građana Tutina.

Podsjećamo na Ugljaninove riječi tokom izborne kampanje na prethodnim izborima kada je govorio da u Sandžaku postoje samo dvije, potpuno suprotstavljene opcije. Jedna je, kako je rekao, autentična sandžačka (SDA), a druga “velikosrpski režim”.

Pokazalo su u praksi da aktuelnom režimu u Beogradu očigledno ne odgovara pad Sulejmana Ugljanina u Sandžaku, a posebno u Tutinu, gdje su promjene trebale donijeti Stranka pravde i pomirenja na čelu sa Muamerom Zukorlićem i grupa građana “Tutin na prvom mjestu” koju predvodi Bajro Gegiić.

Najavljeni obračun sa kriminalom i korupcijom u optini Tutin, koji su uzeli neviđenog maha u ovoj sandžačkoj opštini, na ovaj način je privremeno zaustavljen. Do kada, ostaje da se vidi. Građani Tutina su na zadnjim izborima većinski glasali za promjene, ali je njihova izborna volja pogažena dogovorom SDA i vladajućeg režima u Beogradu.

SDA sačuvala vlast u Tutinu uz pomoć odbornika Vučićevog SNS-a

Posted by Sandžačke on Thursday, August 13, 2020

Izvor: Sandzacke.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here