Nakon serije obračuna na ulicama Novom Pazaru, potpukovnik policije i dosadašnji zamenik načelnika u PU Novi Pazar, Miljan Nikolić smenjen je, iako je na tu poziciju doveden pre dva meseca, saznaje Nova.rs.
Dve pucnjave u roku od tri dana, sredinom decembra na ulicama Novog Pazara, prouzrokovali su pojačano prisustvo policije i Žandarmerije u ovom gradu. Nakon druge pucnjave, u kojoj je ranjen N. B., zbog svađe sa zamenikom višeg javnog tužioca Edisa Arifovića, dvojica tamošnjih inspektora su suspendovana zbog verbalnog sukoba, ali i što su neposredno pre pucnjave, sedeli sa N. B. Ova dvojica inspektora, kako smo već pisali, radili su do pre dva meseca na suzbijanju droga, a jedna od poslednjih akcija bilo je hapšenje jednog od članova kriminalne grupe Vlatka Tojagića.
Deset dana kasnije, izvor iz novopazarske policije tvrdi da je smenjen i zamenik načelnika Miljan Nikolić, koji je izabran na internom konkursu MUP-a krajem oktobra ove godine.
Imenovanje Nikolića (41) potpisao je tada ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Nikolić je završio Školu unutrašnjih poslova i Ekonomski fakultet u Novom Sadu, a do sada je radio u Upravi kriminalističke policije, na kriminalističko-obaveštajnim poslovima.
Na poziciji zamenika načelnika novopazarske policije nasledio je Nebojšu Radisavljevića.
Nedelju dana ranije, za načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru izabran major policije Nermin Ljajić, koji je nasledio vršioca dužnosti generala Bogoljuba Živkovića, koji se vratio u Beograd.

Izvor: Nova.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here