Foto: Anadolija

Merhamet Bosne i Hercegovine donirao je danas medicinsku opremu Opštoj bolnici u Tutinu, u čijem sklopu je i COVID-ambulanta, izjavila je predsednica Merhamet-Sandžaka Edina Gegić-Kalač za Anadolija.

Ona je navela da je u “zasigurno veoma teškoj situaciji za stanovnike Sandžaka veoma bitna i ohrabrujuća činjenica da nismo sami”.

Krovna institucija Merhameta Bosne i Hercegovine, čiji je predsednik Kenan Vrbanjac, obezbedila je donaciju u medicinskoj opremi za Opštu bolnicu u Tutinu, dok je druga donacija zajednička pošilja Merhameta BiH i Islamske zajednice BiH.

“Od toga je jedan dio dat ovdašnjoj islamskoj zajednici, a drugi dio je ovde za bolnicu u Tutinu”, kazala je Gegić-Kalač.

Ona je izrazila zahvalnost i što je danas Merhamet Nemačke, čiji je predsednik Nedim Kadirić, uručio 5.000 evra bolnici u Tutinu, čiji se direktor Kemal Ćorović obavezao da će taj novac potrošiti za lečenje stanovništva obolelog od koronavirusa.

Takođe, zahvalila je svim donatorima, jer su prepoznali potrebu i pomogli Tutinu.

“Činjenica je da je Tutin, kako i geografski, tako i po pitanju brige, u ovoj pandemiji na margini od institucija koje su obavezne da pomognu. Mi kao Merhamet sa našom krovnom institucijom Merhameta BiH ćemo u narednom periodu pomoći i ostalim opštinama u Sandžaku i Srbiji gde god bude potrebe za istim”, zaključila je.

Izvor: Anadolija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here