Javnost u Sandžaku danas se pitala ko je to inicirao smjenu kadrova SDP i politički revanšizam u Tutinu, a onda se izvrsilac večeras sam javio preko Facebook stranice SDA Tutin. Riječ je o Adnanu Šehoviću, perjanici SDA u Tutinu zbog kojeg ova stranka vrtoglavo gubi popularnost.
Podjećamo, Almas Hamzagić, načelnik opštinske inspekcije jutros je ekspresnom odlukom lokalne vlasti smijenjen sa funkcije, a na njegovo mjesto imenovan službenik lokalne poreske administracije iz redova SDA Sandžaka.
Saopćenje objavljeno na Facebook stranici SDA Tutin uz fotografiju Adnana Šehovića, načelnika opštinske uprave Tutin, prenosimo u cjelini i bez intervencija:
“Povodom navoda pojedinih portala koji se odnose na navode da je kadar SDP-Tutin rukovodioc Odeljenja za inspekcijske poslove Almasu Hamzagiću prestao radni odnos u Opštinskoj upravi Tutin načelnik opštinske uprave izdaje sledeće:
Apsolutno su netačni i neosnovani navodi koji se odnose na to da je stranka SDA ispoljila osvetu i politički revanšizam gde je posledica toga da je donijeto Rešenje o prestanku radnog odnosa i da je u konkretnom slučaju Almas Hamzagić “ostao bez posla”.
Naime radi se o sledećem:
Almas Hamzagić je dostavio potvrdu o privremenoj sprečenosti za rad (bolovanje) Odeljenju za budžet i finansije bez toga da je obavestio neposrednog starešinu u ovom slučaju načelnika opštinske uprave kao svog pretpostavljenog u cilju daljih konsultacija u vezi eventualne zamene kako bi se bolje i efikasnije organizovao rad Odeljenja za inspekcijske poslove dok je rukovodilac odsutan.
Nije sačinio i nije dostavio pismeno ovlašćenje shodno Zakonu o inspekcijskom nadzoru ko će biti ovlašćen da obavlja poslove rukovodioca Odeljenja za inspekcijske poslove dok je odsutan.
Sasvim je jasno da se vrši zloupotreba prava iz radnog odnosa u ovom slučaju bolovanja što se da zaključiti jer Almas Hamzagić za vreme dok se nalazi na bolovanju svakodnevno vrši političke aktivnosti što jasno dokazuju fotografije sa društvene mreže Facebook.
Da stvar bude gora u političke aktivnosti su uključeni i drugi inspektori iz Odeljenja za inspekcijske poslove, te umesto da se u toku radnog vremena nalaze na terenu kako bi vršili redovne aktivnosti, oni svesno vrše zloupotrebu radnog odnosa.
U tom kontekstu, Opštinska uprava Tutin neće dozvoliti dalju opstrukciju, neprofesionalizam i nerad gde najveću štetu plaćaju građani Tutina.
Iskazujući odgovoran i svestan odnos prema napred navedenom problemu doneto je Rešenje načelnika opštinske uprave kojim je raspoređen novi rukovodioc koji će obavljati svakodnevne dodatne poslove i dalju koordinaciju rada inspekcijskih službi.
Almas Hamzagić će po povratku sa bolovanja biti raspoređen na odgovarajuće radno mesto shodno stručnoj spremi i zakonom predviđenim uslovima.
Začuđujuća je reakcija predvodnika OO SPP Tutin, koji sada hvale Hamzagića, a cjelokupna javnost zna da su do juče ti isti režirali napade putem svoje Pešter televizije na Hamzagića i cjelokunu inspekcijsku službu, na najgori mogući način”, navodi se u saopćenju SDA Tutin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here