Od libijske ambasade i Libijaca koji žive i rade u Beogradu, novopazarski Dom zdravlja dobio je danas donaciju u vidu dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme. Prema rečima direktora Doma zdravlja Ervina Ćorovića, takve donacije su sada najpotrebnije zdravstvenom sistemu.

Libijska ambasada je novopazarskom Domu zdravlja donirala 500 litara alkohola, 3 000 hirurških maski i oko 5 000 zaštitnih rukavica. Koordinator arapskih ambasada u Sandžaku Mensur Zukorlić naglašava da ovo nije prva, ali ni poslednja donacija za Dom zdravlja.

”Ovo je nastavak pomoći od arapskih ambasada iz Beograda. Prošli put smo imali pomoć od svih ambasada, koju je organizovao koordinator Muhamed Abhan. Sada imamo pomoć direktrno od Ambasade Libije u zaštitnoj opremi. Ova pomoć je takođe od građana Libije koji žive i rade u Beogradu. Zahvaljujemo Ambasadi Libije i ambasadoru koji je organizovao ovu pomoć za građane Novog Pazara i Sandžaka”, reko je Mensur Zukorlić.

U vreme pandemije koronavirusa donacije ovog tipa su  najzanačajnije zdravstvenim ustanovama – rekao je Direktor Doma dravlja Ervin Ćorović.

”To nam je svakog dana neophodno potrebno. Velika je potrošnja zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, posebno alkohola. Jedna veoma značajna donacija od libijske ambasade i ja se ovim putem, u ime svih naših građana zahvaljujem”, izjavio je direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović.

”Kada je u pitanju medicinska oprema – ističe doktor Ćorović – u ovom trenutku ne postoji ništa što nedostaje, a što bi moglo da ugrozi lečenje pacijenata, u mnogome – kako naglašava – zahvaljujući brojnim donatorima i dijaspori, koji su proteklih dana obezbedili i dopremili raznovrsne i značajne donacije.”

S.Lj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here