Poštujući sve propisane mere Republičkog kriznog štaba novopazarski bioskop od 3.septembra počinje da radi. Direktor te ustanove Husein Memić kaže da će sve prostorije biti dezinfikovane i bezbedne uz ograničen broj posetilaca.

Već nekoliko meseci bioskopska sala Kultunog centra bila je prazna zbog aktuelne situacije sa korona virusom. To vreme iskorišćeno je da prostorije budu okrečene i sređene. Početkom sledećeg meseca počeće redovne bisokopske projekcije, koje su kako je rekao direktor Husein Memić glavni i osnovni prihod novopazarskog Kulturnog centra .


“Ponovo ćemo očistiti dubinski sva sedišta pred početak filmskih projekcija, poštovaćemo sve mere distance, nikome neće biti dozvoljeno da uđe bez maske. Kulturni centar je zbog pandemije korona virusa na gubitku, mi smo prošle godine tokom letnjih meseci organizovli veliki broj kulturnih manifestacija i imali smo rekordan broj posetilaca.Imali smo plan da tako bude i ove godine, ali kao što znate zbog situacije sa korona virusom to nije bilo moguće, kultura je svuda na teškom ispitu”, rekao je Memić.

On je na kraju rekao da tokom godine Kulturni centar nije radio oko šest meseci, te se nada da će se situacija normalizovati u narednom periodu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here