Foto: FacebookNačelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove u lokalnoj samoupravi Tutina, kadar Sandžačke demokratske partije, Almas Hamzagić smijenjen je ekspresno jutros odlukom lokalne vlasti sa te funkcije, saznaje portal Sandžačke.
Kako naš portal saznaje, rano jutros na njegovo mjesto imenovan je službenik lokalne poreske administracije iz redova SDA Sandžaka.
Hamzagić je inače beskompromisno i kvalitetno obavljao funkciju na kojou je bio raspoređen na osnovu koalicionog sporazuma SDP sa SDA. Odlučno se uhvatio u koštac sa brojnim komunalnim problemima, a najviše će biti upamćen po odlučnoj akciji protiv monopolista, bahatih lokalnih tajkuna bliskih SDA.
Sasvim je očigledno da se ovdje radi o revašimzmu SDA zbog nedavne odluke lokalnog odbora SDP da se povuče iz vladajuće koalicije i time prestane podrška skupštinskoj većini.
Ako bi u ovom trenutku htjeli biti ironični, rekli bi smo da se odluka SDA može tumačiti i kao “zahvalnost” SDP-u za podršku u izglasavanju budžeta Bošnjačkog nacionalnog vijeća.
Kako će centrala Ljajićeve stranke u Novom Pataru reagovati na ovakav potez SDA u Tutnu i da li će shvatiti da je problem “političke deponije” u koju se Tutin pretvorio veći broblem od deponije smeća, ostaje da se vidi.
Jedna od kontra mjera moglo bi biti povlaćenje kadrova liste “Vakat je” iz vladajuće strukture u BNV.
Izvor: Sandzacke.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here