Foto: sda.rs

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Ahmedin Škrijelj izjavio je danas da ta partija “ne osjeća ni gram odgovornosti” za lošu zdravstvenu situaciju u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici i veliki broj zaraženih i preminulih od posljedica izazvanih korona virusom.

On je na konferenciji za novinare rekao da je SDA Sandžaka sprovodila predizbornu kampanju i organizovala skupove jer su iz zdravstvenih ustanova stizale informacije da je sve u redu i da je korona virus pobijeđen.

“SDA Sandžaka je još 4. maja tražila da se izbori odlože do 6. septembra, ali to nije usvojeno. Zdravstvene ustanove nisu obavještavale građane o širenju epidemije, svjesno su prikrivali činjenice da bi izbori bili održani po svaku cijenu. Mi, kao stranka, ne snosimo ni gram odgovornosti”, poručio je Škrijelj.

On je istakao da je “SDA Sandžaka uradila sve što je mogla”, a da su “vladajući režim u Beogradu i oni koji politiku vladajućeg velikosrpkog režima sprovode u Sandžaku” isključivi krivci i da snose odgovornost za sve što se desilo.

Na novinarsko pitanje zašto su pozivali građane da izađu u što većem broju na ponovljene izbore, kada je bilo poznato da ima mnogo inficiranih i umrlih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, Škrijelj je odgovorio da “ne smatra da su pogrešili”.

“Pozvali smo građane da izađu na izbore i pridržavaju se propisanih mjera. U tome ne vidim ništa loše, ali vidim loše u tome što pojedini mediji pokušavaju da skinu odgovornost sa onih koji su jedini krivci”, dodao je Škrijelj.

On je kazao da SDA Sandžaka zahtjeva razrješenje sa dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meha Mahmutovića, koordinatora te zdravstvene ustanove Mirsada Đerleka i direktora Zavoda za javno zdravlje Šefadila Spahića zbog “urušavanja zdravstvenog sistema i prikrivanja podataka o broju oboljelih i umrlih”.

SDA Sandžaka je predložila Vladi Srbije i niz mjera za poboljšanje zdravstvene i ekonomske situacije u Sandžaku i pozvala na dijalog o rješavanju njegovog statusa.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here