Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je država u cilju prevencije oboljevanja od korona virusa olakšala svim pacijentima koji zaslužuju rehabilitaciji tako što odmah nakon završenog bolničkog lečenja direktno idu u banje.

“Na sebe smo preuzeli birokratiju, podnosimo zahtev, nabavljamo uput, zakazujemo mesto … i proverite da li je to ikada bilo. Olakšali smo svima. U bolnicama im uradimo test, ne želimo da odu kući, da se desi da ih neko drugi zarazi, i ako su negativni vozimo ih pravo u banju ili institute za rehabilitaciju”, rekao je Lončar.

Lončar je to rekao na konferenciji za novinare Kriznog štaba upitan da prokomentariše pojedine informacije iz Selters banje u kojima se tvrdt da nisu imali dovoljno zaštinte opreme, da ima zaraženih zdravstvenih radnika kao i pacijenata i da neki dolaze sa temperaturom.

Lončar je rekao da kada je u pitanju temperatura, treba da se zna da svaki pacijent durgačije reaguje i da svaka temeperatura nije kovid, kao i da neko može da je dobije kao rezultat šoka.

Podsetio je da je Selters jedno vreme bio namenjen zdravstvenim radnicima i dodao da zato nema logike u tome da nije bilo opreme.

Lončar je naveo da na dnevnom novu postoji na hiljade izlečenih pacijentata koji direktno odlaze u banje.

Voleo bih da je rečeno imamo hiljade izlečenih, a da postoje i takvi, rekao je Lončar.

Izvor: Kurir.rs/Tanjug

Foto: Zorana Jevtić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here