Skupština Sarajeva bila je osvijetljena bojama grba Sandžaka, koji je projektovan na fasadi „Vijećnice“, dok je iznad pisalo „Jedno srce, jedan narod“. Ovo je urađeno kao podrška Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu u Sandžaku, koji su teško pogođeni korona virusom.

Ovo je zasmetalo političkoj analitičarki, Ivani Marić, koja je upitala u čije ime se odlučuje kome će građani Sarajeva poslati podršku i s kim su to građani ovog grada jedan narod, ili to samostalno odlučuje gradonačelnik Abdulah Skaka, koji je prethodno i objavio fotografiju Skupštine Sarajeva u bojama Sandžaka.

– Ko odlučuje šta će se postaviti na Vijećnicu i na osnovu kojih kriterija? Je l’ Skaka sam odluči kome građani Sarajeva šalju podršku i s kim smo jedno srce-jedan narod? – upitala je Marićeva na to.

Ko odlučuje šta će se postaviti na Vijećnicu i na osnovu kojih kriterija? Jel’ Skaka sam odluči kome građani Sarajeva šalju podršku i s kim smo jedno srce-jedan narod? #samopitam pic.twitter.com/6XzaQ5aj1d

— Ivana Marić (@Ivana__Maric) July 6, 2020

Nije dugo trebalo da joj stigne odgovor, i to od NBA košarkaša i reprezentativca Bosne i Hercegovine, Jusufa Nurkića.

Kad možeš svašta pitat, ja ću ti odgovor dat. Ljudskost je kriterij jedini, da se narod u muci sjedini. Zato nemoj ljude u nevolji dirat, koliko god voljela analizirati – odgovorio joj je Nurkić.

Kad možeš svašta pitat,

ja ću ti odgovor dat

Ljudskost je kriterij jedini,

da se narod u muci sjedini

Zato nemoj ljude u nevolji dirat,

koliko god voljela analizirat https://t.co/Cg6jXLG2eZ

— Jusuf Nurkić (@bosnianbeast27) July 6, 2020

Podsetimo, Nurkić je ranije na utakmici protiv Denvera nosio majicu na kojoj je podržao vojnike Armije BiH, a svojevremeno je javno iskazivao i svoje stavove prema ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Izvor: Vesti online


Broj pregleda:
389

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here