Foto: Tanjug

Na gradskim i seoskim grobljima u Novom Pazaru tokom jula i avgusta sahranjeno je 97 osoba u limenim kovčezima, pokazuju podaci Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” u koje je novopazarski radio Sto plus imao uvid.

Direktor tog javnog preduzeća Emin Omerović objasnio je da su to podaci od 4. jula, kada je stupila na snagu odluka da lokalna samouprava snosi troškove sahrane svih preminulih od posljedica izazvanih kovidom-19.

“Tokom jula je bilo 90 takvih dženaza (sahrana), a ostatak u avgustu. U ovaj broj su uračunate i sahrane na seoskim grobljima, jer su nam se zbog te odluke lokalne samouprave prijavljivali mještani, iako mi ne gazdujemo tim grobljima. Podatke za jun još uvijek nemamo, jer nismo vodili takvu evidenciju”, kazao je Omerović.

On je ranije izjavio da je tokom juna i jula to javno preduzeće organizovalo 275 sahrana, što je gotovo tri puta više nego u istom periodu prošle godine kada je na gradskim grobljima ukopano 109 žitelja Novog Pazara.

Statistika “Gradske čistoće” pokazuje i da je prethodnih godina u Novom Pazaru bilo prosječno oko 1,7, a u prošlom mjesecu gotovo šest sahrana dnevno. Najviše je bilo 4. jula kada je na gradskim grobljima ukopano 14 preminulih osoba.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here