Fudbaleri Novog Pazara počeli su danas pripreme za nastavak takmičenja u Super ligi Srbije, a prvu prozivku u 2021. godini izvršili su trener Radoslav Batak i članovi stručnog štaba Davor Berber, Zoran Repac, Elvir Muratović i Damir Beširović.
“Slede testiranja i rad u Pazaru do 14. januara. Potom idemo u Ulcinj, gde smo već dogovorili četiri test meča. Verujem da ćemo tokom dve sedmice u Crnoj Gori imati dobre uslove, koji će nam omogućiti da odradimo barem 90 odsto planiranog”, rekao je Batak.
Prozivci su prisustvovali “starosedeoci” Marko Drobnjak, Miloš Rnić, Nikola Vlajković, Jasmin Trtovac, Marko Marinković, Lazar Pajović, Nikola Kovačević, Luka Šarac, Nikola Vukajlović, Abdulaj Sise, Mirza Delimeđac, Semir Hadžibulić, Branislav Tomić, Nemanja Perić, Nemanja Dragutinović, Bojica Nikčević, Almir Aganspahić, Almir Brunčević i Luka Mićić.
Sa saigračima su ponovo bili Vahid Zimonjić i Emir Hazirović, povratnik iz Tutina Ervin Kurti, kao mladi fudbaleri jesenas pozajmljeni srpskoligašu Jošanici Mirza Šaćirović, Dženan Bronja i Abdulaziz Ragipović, a prvom timu priključeni su još omladinac Hamza Kardović i kadet Semir Alić.
Novopazarce su pojačali Danilo Kiković iz Žarkova i povratnik iz Radnika Sead Islamović, a izvesno je da će im se pridruziti i dosadašnji fudbaleri Napretka i niškog Radničkog Miloš Mijić i Dušan Stoiljković.
Pazar su napustili Ševkija Resić, Numan Kurdić i Luka Marković, kojima su istekle pozajmice, dok je ugovor istekao Admiru Kecapu.
Raskinuta je saradnja sa Nikolom Nedeljkovićem i Stefanom Milosavljevićem, a nešto ranije i sa Milošem Gordićem i Danilom Đulčićem, dok će sredinu najverovatnije promeniti i Dušan Živić.
“Za sada je više odlazaka nego dolazaka. Uključili smo i neke mlađe igrače. Ako dovedemo većinu planiranih pojačanja, napravićemo jako dobar posao”, ocenio je Batak.
Fudbalere Novog Pazara pozdravili su generalni sekretar Fikret Međedović, sportski direktor Emir Bihorac i potpredsednik kluba Jaho Međedović.
“Za kratko vreme smo se uspešno konsolidovali i prikupili značajna finansijska sredstva. Izmirena su sva dugovanja i u novu polusezonu ulazimo sa velikim ambicijama i novim, projektovanim budžetom. Uz kvalitetna pojačanja, nadam se da je opstanak zagarantovan”, naveo je Međedović.
Novi Pazar je trenutno 14. na tabeli Super lige Srbije sa 21 bodom, tri više od Napretka i Inđije koji su prvi ispod crte.
M. Minić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here