I druga grupa medijskih radnika iz Bosne i Hercegovine vakcinisana je protiv koronavirusa u Novom Pazaru. U Sarajevo se vraćaju kao i njihove kolege u petak, puni utisaka o gostoprimstvu i domaćinima, ali i zahvalni za priliku da van granica svoje zemlje budu dio imunizacije protiv zarazne bolesti.
Planom imunizacije bilo je predviđeno da iz sarajevske televizije u Novom Pazaru protiv koronavirusa bude vakcinisano 60 zaposlenih. Oni su u ovom gradu boravili tokom petka i subote. Imunizacija je protekla bez problema a naše kolege se na posao i u Bosnu i Hercegovinu vraćaju prepuni utisaka o dobrim domaćinima i srećni jer u Novom Pazaru imaju istinske prijatelje, koji su se sa njima solidarisali i podjelili jedino sredstvo dostupno protiv zarazne bolesti.
Sa medijskim radnicima razgovarao je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. On je izrazio žaljenje zbog situacije koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu, potsetivši da je kroz istu situaciju prošao i Novi Pazar. Biševac je naglasio da je Novi Pazar za sve narode Bosne i Hercegovine grad prijateljstva, spreman da u svakoj situaciji konkretno pomogne. Biševac je između ostalog rekao da vakcinacija novinara iz BiH gest je solidarnosti i zahvalnosti građanima BiH za ono što su uradili za Sandžak tokom ljeta prošle godine, kada su nam pomagali ljekari iz te zemlje, a kada je ovaj region bio žarište koronavirusa.
Medijski radnici iz Bosne i Hercegovine uputili su još jednom zahvalnost Vladi, Gradskoj upravi i zdravstvenim ustanovama za priliku da budu obuhvaćeni imunizacijom. Svim građanima Sandžaka uputili su poziv da se vakcinišu, i da njihov dolazak iz Sarajeva bude jasna poruka koliko je važna vakcinacija kako bi se pandemija satvila pod kontrolu.
A. N.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here