– Ovo je moralo da se desi – rekla je za 24sedam Vesna S. rođaka D.L. koji je danas ubio svog strica Nebojšu L.(48) i teško ranio njegovog sina Uroša L.(21) u selu Lopužnje na Rogozni.
Nebojša L. (48) iz Novog Pazara je ubijen u stravičnoj porodičnoj tragediji koja se dogodila se oko 14 časova u sali za parastose na seoskom groblju naočigled brojnog okupljenog sveta koji je izašao na Zadušnice. Međutim, na prvi pogled, obična svađa se pretvorila u nemerljivu tragediju. Zbog sumnje da je izvršio ubistvo novopazarska policija je uhapsila D.L. (26) koji je, prema nezvaničnim informacijama, bratanac ubijenog Nebojše.
– Momak koji je ubio svog strica i pokušao da ubije njegovog sina je moj dalji rođak. Žive u selu odmah ispod kuće mojih roditelja. Ovo što se danas dogodilo, nije nas mnogo začudilo. Moj mladi rođak je nasrnuo na svog strica i brata zbog imovine. Godinama dolaze u selo i pravili su slične situacije. To što imaju u Novom Pazaru je bio predmet njihove svađe svaki puta kada bi se sreli, svađali su se godinama, ali danas je otišlo sve u tragičnu stranu.
Vesna nam je rela da su njen rođeni brat i bratanac bili na groblju kada se to dogodilo.

– Kako su mi rekli došlo je do koškanja, a onda je moj rođak izvukao nož i krenuo u svoj “krvavi pir”. Nisu gledali ko je sve tu. Prvo je ubo strica Nebojšu, a zatim i Uroša. Svi su se uspaničili i hitno su prebacili teško ranjene muškarce u Novi Pazar. Međutim, Nebojša je na putu preminuo, a kako sam čula njegov sin je u stabilnom stanju. Iako smo svi znali šta se godinama dešava, ipak, smo neizmerno tužni zbog svega što se dogodilo. Moje saučešće porodici. Zaista nema reči. nedopustivo je da se ovako nešto dpgpdi. I šta će im sada ta imovina u Novom Pazaru? – rekla nam je rođaka.

Foto: Google maps
Dve porodice žive kuća do kuće u novopazarskom naselju Postenje, a već decenijama su u lošim odnosima obeleženim čestim svađama i sukobima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here