Po nalogu Štaba za vanredne situacije Novog Pazara, na više lokacija u gradu ponovo su postavljeni kanisteri sa sredstvima za dezinfekciju. Kanisteri su postavljeni na najprometnijim lokacijama u gradu i svi građani mogu se odatle snabdijevati dezinfekcionim sredstvima beslatno.
Monoga komunalna preduzeća pojačala su radnje i stepen održavanja higijene u Gradu podigla na viši nivo. Ulice se dodatno dezinfikuju natrijum-hipohloritom a kanisteri sa tim dezinfekcionim sredstvom postavljeni su na više lokacija, kao i tokom vanrednog stanja.
„Na nekoliko ključnih lokacija u gradu postavljeni su kanisteri, kao što je to bio slučaj tokom nekoliko pikova i talasa kada nas je virus ozbiljno ugrožavao. Dezinfekciono sredstvo, odnosno natrijum-hipohlorit mogu koristiti svi građani radi održavanja higijene u svojim prostorijama. Ponovo smo kontaktirali sve upravnike zgrada kojima smo dali resurse, odnosno pumpe za dezinfekciju, da ponovo počnu sa dezinfekcijom prostorija u zgradama, a ako su to radili, da sa aktivnostima pojačaju, zbog pogoršane epidemiološke situacije“, rekao je načelnik Gradske uprave Novi Pazar, Džemil Divanefendić.
Za sada kanisteri su postavljeni na Gradskom šetalištu, u blizini bolnice, na raskrsnici kod Ukrasa, kod autobuske stanice, na Šestovu i Dohoviću.
A. N.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here